HÍREK, ESEMÉNYEK

MAKE SOME NOISE 2013 - BESZÁMOLÓ

Közel kétszáz nevezést regisztráltunk a hétvégi Make Some NOiSE snowboard hétvégén. Másfél méteres hó fogadta hétvégén a mátraszentistváni Síparkba látogató snowboardosokat, ahol az Opel Make Some NOiSE esemény keretében megrendezték a snowboard diákolimpiát és az idény második magyar kupafutamát is.

MAKE SOME NOISE 2013 - BESZÁMOLÓ

Magyarország két legeredményesebb snowboardosa, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor évek óta nem versenyzett hazai pályán, akik felnőtt kategóriában, férfi és női mezőnyben egyaránt elsők lettek.

Dacára a március elején beköszöntött tavasznak és hétvégi napsütésnek, a snowboard rendezvény résztvevői tömör 1.5 méteres havon csúszhattak az elemekkel és ugratókkal tűzdelt snowboard parkban, a hétvégére kialakított banked slalom pálya döntött kanyarjaiban és a Sípark teljes területén. Minden ideális volt, hogy az Opel Make Some NOiSE szervezői eleget tegyenek célkitűzésüknek, és összehozzák a snowboard élet több generációját.
Péntek este egy jó hangulatú, laza összejövetellel, a Nosepress Jammel indult a program. A szervezők és a résztvevő barátok Makács Zoltán kedvenc trükkjével tisztelegtek a jó barát emléke előtt.
Szombaton az immár olimpia versenyszámként elismert SlopeStyle verseny következett a Burn-SaintPista Funparkban, ahol két ugratót és két csúszó elemet sorba kötve mutatták be tudásuk a riderek. Az eseményre hazalátogatott Szigeti Viktor és Gyarmati Panka is, akik magabiztos trükkjeikkel, felnőtt kategóriában meg is nyerték a versenyt. Bár Panka egyedül indult a női mezőnyben, közkívánatra hátraszaltót ugrott. A versenyen a fiatal generáció is bizonyított! Fricz Botond immár második idei kupafutamát is megnyerte testvére előtt végezve. A nagy ugratón a freestyel síelők érezték a legjobban magukat, ők 900 fokos forgásokat is bemutattak.


Make some NOiSE - 2013 from BBG on Vimeo.

Délután öttől egészen estébe nyúlóan a döntött kanyarokkal támogatott Banked Slalom-on volt a sor, ahol rajthoz állt a sportág apraja nagyja. A legfiatalabb és legidősebb induló között több mint 40 év volt a korkülönbség. A döntött kanyarok között remekül lehetett fejleszteni a kanyartechnikát, a gyors élváltást, és a ritmusérzéket, ezért a szervezők nem korlátozták a menetek számát. A leglelkesebbek ezt ki is használták és 10 mért idővel büszkélkedhettek. Az is kiderült, hogy a jó technika nem korfüggő. Sticzay Péter a senior kategória győztese az abszolút harmadik idővel végzett, a 12 éves Fricz Botond pedig abszolútban az ötödik legjobb idővel zárt. A verseny győztese, ahogy tavaly is Balogh Ádám lett, hazánk egyik legtehetségesebb freestyle snowboardosa lett.
A vasárnapi diákolimpia, a banked slalom pálya egyszerűsített változatán zajlott. A kicsik láthatóan élvezték a döntött kanyarokat és a pálya végét jelentő hullámokat. A megmérettetés után minden résztvevőt az esemény pólója és más értékes ajándék várt.


A vasárnap másik programja a MuMuS csapatverseny volt, ahol a résztvevők háromfős csapatokba szerveződve, egy szerencsekerék segítségével, véletlenszerűen kisorsolt trükköket oldottak meg. A csapatok minden hibánál kaptak egy betűt a MuMuS szóból. Ha összegyűlt az öt hiba, a csapat kiesett. A verseny ismétlődési szabályai miatt a már tradicionális MuMuS versenyen a csapatszellem, a jó taktikai érzék és a széleskörű snowboardtudás a nyerő recept. A jó hangulatú „összecsapást” végül a Gyarmati Panka, Szigeti Viktor és Kovács Domonkos alkotta „Égők” trio nyerte. Panka Györki Balázs helyére állt be, aki a verseny közben megsérült.
Annak ellenére, hogy mindenki hajtott a győzelemért, a verseny legfőbb jellemzője, a csapatszellem magasan uralkodott: mindenki drukkolt az ellenfél csapatának is, hogy jól beadja az esetleg elsőként megpróbált trükköt.
A zsúfolt sportesemények mellett a Reflected Zenekar és McKemon fellépése színesítette a programot a szombati napon, majd az éjszaka beálltával az első Magyarországon forgatott freeride film, a „SaintPista... Több mint gondolnád” premierje következett, amelyet a csillagos ég alatt néztek meg az érdeklődők.
A mátraszentistváni Síparkba 15 veteránautó is felautózott, mi több, a Mátra kanyargós útján még feladványokat is kaptak.

Főtámogató: Opel Mokka
Kiemelt támogató: Burn Energy, Sípark MátraSzentistván
Támogatóink: OTP Junior, Magyar Snowboard Szövetség, Billabong, Pinetime Clothing, Burton, Oakley, Drake, GoPro, Volcom, Skullcandy, GPS Clothing, Nixon
Együttműködő partnereink: 4Bro, LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior, Narád Park Hotel, Funzine, Magyar Diáksport Szövetség

2013. március 6.

 

AK 2L SWASH
Íme a Burton technikailag lefejlettebb felsőruházati terméke! Röviden: mindent tud, amit egy kabátnak tudnia kell!

DAY HIKER PACK
A backcountry egyik nélkülözhetetlen kelléke ez a multifunkcionális 25 literes hátizsák.

BURTON CUSTOM 58
1995 óta az innováció határozza meg a Custom szériát. Most a snowboardozás egy-deszkás válasza minden terepre

SULLIVAN ZIP HOODIE
A Burton streetwear ruházatát is szem előtt tartva, íme az új szezon egyik kedvelt darabja

B-SIDE JACKET
A gyapjú hatást keltő, szél-és víztaszító anyag tökéletesen passzol a B-Side ósulis szabásához.

MOTO (AKCIÓS!)
Több snowboardos használja a Burton Motot, mint bármely más bakancsot a világban. Ez a minőség garanciája. Most akciósan!

COMBO
Technikai snowboard kesztyű olyan ridereknek, mint Mark Sollors, Mikey Rencz vagy Charles Reid. És természetesen Neked!

JEANS SNOW PANT
A dupla McTwist-et nem garantáljuk, de hogy szárazon tart, azt igen! Mindezt a legmodernebb, lélegzős GORE TEX anyag felhasználá

ROAST BEEF
Igazi Vintage külső, a 21. század képére formálva. A sapkán lévő “method” felirat pedig még nem kötelez semmire...

TWC STANDARD 59 (AKCIÓS!)
Shaun White Pro modell. Ennél a deszkánál Shaun minden igényét számításba vették, majd a földi halandók lehetőségeihez hangolták© 2017 Contact Bt - Minden jog fentartva! - info [kukac] burton.hu
Ajánlott böngészők: Mozilla Firefox 9+, Apple Safari, Google Chrome
Powered by NeoPort CMS & Multimedia Engine (v6.0 - code name: "Universe")
dsgn: syncroneyez